Jindřichův Hradec – RF v plavání ZŠ

Jindřichův Hradec
Republikové finále ZŠ v plavání
22. 1. 2018

Týmy chlapců i dívek ZŠ Sever po suverénním postupu z krajského finále startovaly v republikovém finále v Jindřichově Hradci. Už jen postup do závěrečného klání je obrovským úspěchem, ale oba týmy samozřejmě neměly v úmyslu jen pouhou účast, ale především boj o co možná nejvyšší umístění v rámci všech ZŠ celé ČR! Úvodní štafeta 6×50 m volný způsob naznačila ambice obou týmů a následná soutěž jednotlivců v obsazení všech plaveckých způsobů s konečnou štafetou 4×25 m polohový závod, dala podobu konečným výsledkům RF v plavání. Děvčata zvítězila a chlapci obsadili krásné osmé místo! Super výsledek děvčat v „papírově“ slabším složení oproti loňskému ročníku a samozřejmě ani kluci nebyli jen do počtu! Jedním slovem – paráda!!!

Týmy ZŠ Sever soutěžily ve složení:

Dívky:

Aneta Borešová (náhradnice finále, která pomohla týmu v Jilemnici k finálové účasti – bez ní by rozhodně účast na RF nebyla možná), Lucie Dědicová, Kristýna Erlebachová, Michaela Křížová, Markéta Musilová, Natálie Musilová a Linda Salehová. Lucka Dědicová a Markéta Musilová „ve stavu nemocných“ (až do odjezdu byly obě v domácím léčení), Natálie Musilová, která si nechala sundat sádru po zlomenině zápěstí o týden dříve, no to je jen náznak všech zdravotních problémů dívek naší ZŠ, kdy už to vypadalo, že tým nebude kompletní a vypadne z bojů na RF v Jindřichově Hradci.  A nakonec v součtu všech rizik – super výsledek a vítězství v rámci všech týmů ZŠ celé ČR!!!

  1. ZŠ Sever Česká Lípa
  2. Jihlava
  3. Brno

Chlapci:

Tuvshinsaikhan Bayaraa, Viktor Kabanov, Filip Konrád, Tomáš Maryško, Daniel Pecinovský, Viktor Vaněk – tým doznal změn oproti loňskému školnímu roku, ale rozhodně měl svou sílu, což dokázal v konečném měření sil na RF.

8. místo

Téměř všichni výše uvedení plavci jsou nebo byli členy PKČL a ti ostatní plavali kondičně pod hlavičkou Plaveckého klubu Česká Lípa.