Nový Jičín – Zimní mistrovství ČR RN 2004 (14 let)

Zimní mistrovství ČR RN 2004 (14 let)
Nový Jičín, bazén 25m, 6 drah
1.
– 2. 12. 2018
77 plaveckých oddílů (93 přihlášených)
PKČL:
Filip Konrád
Barbora Bartošová, Veronika Bláhová
Počet startů:           12
Osobní rekordy:       6
Medaile:                    0
Výsledky PK: NJ - PK (228)
Celkové výsledky: NJ - CV (248)

Trojice plavců Filip Konrád, Barbora Bartošová a Veronika Bláhová absolvovala v Novém Jičíně své poslední žákovské mistrovství ČR, počínaje rokem 2019 budou startovat již v kategorii dorostu, eventuelně dospělých, a rozhodně bude těžší vybojovat účast na MČR a náročnější bude i boj o některou z medailí.
Filip jeden osobák a jednou těsně za, umístění ve druhé desítce startovního pole, za vším stojí poměrně velké výpadky z tréninků (možná i lepší životospráva?) a rozhodně k motýlkovým startům je nutno přidat i účast v jiných disciplínách.
Bára po omluvě z letního mistráku a zpočátku takových pouze “odplavaných trénincích” se zvedla a zaslouženě byla vidět. Umístění v první desítce si rozhodně za svou bojovnost zaslouží a překvapivě ani nedalo moc přemlouvání, aby plavala i 200 m motýlek (povinná kvalifikace na Krajském přeboru), nakonec nejlepší umístění – velmi pěkné 8. místo. Škoda výpadku v úvodním startu 200 m volný způsob…
Verča… No trochu rozpačité výkony, těžko se ubránit pocitu, že do Nového Jičína jela bojovat pouze na 100 m znak a snad i proto pouze “brambory” 15 setin od bronzu. Příčinou jsou mimo jiné i ne zrovna solidně odplavané mnohé tréninky, krátký výpadek ze zdravotních důvodů, ale… Bídné starty v kraulových disciplínách – loňská medailistka 200 m volný způsob (letní a nyní i zimní MČR shodně až 12. místo), nevybočuje ani 100 m motýlek a slušněji pouze 100 m polohový závod. Předzvěst byla už na KP v Jablonci, kdy byla ze všech startů cítit pouze povinnost odplavat a dle nových pravidel možnost hlásit lépe zaplavaným výkonem z jiných závodů (žádný, byť jen nepatrný osobní rekord, na ZMČR v N. Jičíně – pouze 2…).
Závěrem – díky moc všem za účast a také reprezentaci PK, je tu určitá kritka, ale snad nepovede k naštvání (to už raději ke zdravému naštvání), ale i trochu k zamyšlení, co dál…